22 60 62 00

OMI-KLINIKKEN

OMI-klinikken ble stiftet i 1998, som den første tverrfaglige klinikken i Norge der leger og fysioterapeuter har samme utdanning i ortopedisk medisin (OMI). OMI er avansert tverrfaglig undersøkelse og behandling av muskel- og skjelettlidelser. Behandlingen er basert på den engelske legen James Cyriax‘s banebrytende arbeid innenfor diagnostikk og behandling av muskel- og skjelettlidelser, og videreført med hensyn til nyeste forskningen og kunnskapen. Når behandlende lege og fysioterapeut har samme spesialisering og snakker «samme språk», vil pasienten få en helhetlig tverrfaglig utredning og behandling.

OMI-klinikken er i tillegg ledende innenfor diagnostisk ultralyd, ultralydveiledet injeksjonsbehandling og trykkbølgebehandling (rESWT).

I dag holder OMI-klinikken til på Magnat Center, og sammen med Magnat Center sine fysioterapeuter sikres pasientene tverrfaglig utredning, behandling og oppfølging.

For timebestilling, ring 22606200 (tastevalg #2)

 

KURS MED DR. KURT ANDREASSEN
Dr. Kurt Andreassen holder kurs for både leger, manuellterapeuter, kiropraktorer og fysioterapeuter i ultralyddiagnostikk og ultralydveiledet injeksjonsbehandling, på Magnat Center og i regi av Universitetet i Bergen. 

Dr. Kurt Andreassen er en av de legene i Norge som har mest erfaring med både diagnostiske- og terapeutiske injeksjoner i muskel- og skjelettapparatet. Alle injeksjoner gjøres ultralydveiledet. Andreassen gjør injeksjoner med lokalbedøvende, kortisoninjeksjoner, hyaluronsyre og PRP (blodplater)-injeksjoner. Andreassen er pr. dags dato den eneste spesialisten i Norge som tilbyr ultralydveiledede Xiapexinjeksjoner på Dupuytrens kontrakturer (krokfinger).

De siste årene har Andreassen hatt et nært samarbeid med radiolog Carlo Martinoli om diagnostisk ultralydkurs av muskel- og skjelettapparatet. Carlo Martinoli er den mest anerkjente underviser på dette området i verden. Han skrev sammen med Bianchi «bibelen» innenfor dette fagfeltet, utgitt i 2007. De første kursene i Norge på skulder og hofte ble gjennomført i juni 2017. De ble veldig godt mottatt av deltakerne. Det er meningen å gjøre hele muskel- og skjelettapparatet i løpet av de neste to årene, noe som vil være den mest omfattende muskel- og skjelettultralyd-utdannelsen i Norden.

Alle ledende fysioterapeuter ved Magnat Center har gjennomført Andreassens kurs i muskel-og skjelettultralyd og ultralydveiledede injeksjoner. I tillegg har de alle kunnskap om Cyriax’s undersøkelsessystem på muskel- og skjelettområdet.

KURS – VINTER 2018 

29. – 30. januar – Diagnostisk ultralydkurs. Albue, underarm og hånd v/ Carlo Martinoli
16. – 17. februar – Injeksjonskurs underex. 
16. – 17. mars – Injeksjonskurs underex. 
5. – 7. april – Advanced injeksjonskurs overex. 

OMI-KLINIKKEN ARRANGERER FØLGENDE KURS:
Diagnostisk ultralyd:
– Skulder og hofte
– Albue, underarm og hånd
– Kne, legg, ankel og fot
– Kurs med Martinoli: Bli med verdens beste underviser i diagnostisk muskel-skjelett-ultralyd på hans to-dagers kurs. 

Ultralydveiledede injeksjonskurs:
– Teoretisk dag hvor man går igjennom all teoretisk kunnskap rundt injeksjonsbehandling. Dette inkluderer problemer innen farmakologi, kortisoninjeksjonsbehandling, bruk av lokalbedøvende injeksjoner, hygiene, indikasjoner, kontraindikasjoner.
– Førstehjelp: et kurs som alle ikke-leger bør ha
– Grunnkurs overex
– Grunnkurs underex
– Videregående overex
– Videregående underex
– Teoretisk og praktisk PRP-kurs (blodplateinjeksjoner)

Alle OMI-Klinikkens diagnostiske ultralydkurs er godkjent som tellende i videreutdanningen for Norsk Manuellterapeutforening, Privatpraktiserende Fysioterapeuters Forbund (PFF), Norsk Osteopatforbund og Norges Naprapatforbund. 

Alle de ultralydveiledede injeksjonskursene med den teoretiske dagen; injeksjonskurs basis overex, injeksjonskurs basis underex, videregående injeksjonskurs overex og videregående injeksjonskurs underex er godkjent av de samme foreningene. Norsk Fysioterapeutforbund godkjenner kursene i etterkant.

Alle kursene med Carlo Martinoli er godkjent av alle ovennevnte foreninger, samt av Norsk Kiropraktorforening.

Ta kontakt på kurt@omi-klinikken.com.

FASTLEGESENTER
Mandag – fredag: kl. 08:00 – 16:00
Telefontid: kl. 08:30 – 11:00 og 13:00 – 15:00

MEDISINSK SENTER
Mandag – fredag: kl. 08:00 – 16:00
Telefontid: kl. 08:30 – 11:00 og 13:00 – 15:00

TRENINGSSENTER
Mandag – Torsdag: kl. 06:00 – 22:00
Fredag: kl. 06:00 – 20:00
Lørdag: kl. 09:00 – 17:00
Søndag: kl. 10:00 – 18:00

MOTTA VÅRT NYHETSBREV