22 60 62 00

TILBAKE PÅ REKORDTID

Ulrikke Eikeri er en av mange toppidrettsutøvere som benytter seg av Magnat Center. Den skadeforfulgte tennisspilleren er endelig tilbake på toppnivå etter et komplisert ankelbrudd, mye takket være rehabiliteringsplanen fra Magnat Center.

24-åringen hadde et aldri så lite «Karate Kid»-øyeblikk da bruddet inntraff under en 25.000 dollars-turnering i Florida.
– Bruddet skjedde under min egen matchball mot en spiller som har vært rangert som nummer 35 i verden. Jeg klarte utrolig nok å vinne ballen og dermed matchen, forteller Ulrikke.

KOM RASKERE TILBAKE ETTER SKADEN
Hun klarte ikke å stå på foten etterpå, og måtte kaste inn håndkleet foran neste kamp. Røntgenbildene viste brudd i ankelknoken, Ulrikke ble utstyrt meg krykker med beskjed om ikke på trå på foten på seks uker. Da bar det rett til Magnat Center, der hun under fra trekløveret Yngve Sundsfjord (fysioterapeut), Marcel Da Cruz (performance coach) og Anniken Moer (fastlege) fikk spesialtilpasset medisinsk oppfølging.

ALTERG-MØLLEN ER UNIK
– Jeg tok røntgen jevnlig, fikk trykkbølgebehandling og trente på Alter-G-tredemøllen. Det førte til at bruddet var grodd etter litt over fem uker.

Det unike med AlterG-møllen er at man kan avlaste inntil 80 prosent av sin egen kroppsvekt når man løper. Dermed blir belastningen minimal, og det er et unikt verktøy i forbindelse med både opptrening etter skader og overfartstrening for ulike løpsøvelser. For Ulrikkes del betød det at hun fikk opprettholdt både muskelmasse og kondisjon i skadeavbrekket, og kunne løpe på den selv om hun til daglig humpet rundt på krykker. Flere og flere benytter Magnat Centers AlterG-mølle som et ledd i skaderehabiliteringen.

TRENER MED CASPER RUUD
– Som idrettsutøver er det selvsagt svært viktig å komme tilbake raskest mulig etter skade. Så det å spare noen dager har stor verdi, sier Ulrikke, som mener Magnat Centers kompetanse er enestående.

– Både Da Cruz og Sundsfjord har bakgrunn som toppidrettsutøvere, og vet hva det handler om. Jeg har en eksplosiv kropp og har dermed vært mye skadet. Sammen med Da Cruz og Sundsfjord har jeg jobbet mye med å finne den rette balansen av hva kroppen min tåler, noe jeg stadig lærer mer og mer. Jeg har opplevd at det går veldig raskt å ta tak i ting som oppstår. Skjer det noe akutt ved trening, er jeg blitt sendt rett inn til det medisinske støtteapparatet for vurdering. Det er veldig mye forskjellig god kompetanse samlet på ett sted og dermed god kommunikasjon. Det at alle holder til under samme tak på Magnat Center, gjør det lett å samarbeide og jeg må skryte av oppfølgingen jeg har fått. Den har vært uvurderlig, sier tennisspilleren, som har trent med Norges nye tennisstjerne Casper Ruud i flere år. Begge har Marcel Da Cruz som trener.

MAGNAT CENTER HAR ALT
– Det er utrolig gøy å følge med på Casper om dagen. Det er kjempesterkt hva han har levert og selvfølgelig veldig motiverende. Jeg har selv store internasjonale ambisjoner. Norges Tennisforbund har hatt et supert samarbeid med Magnat Center i flere år, og sammen trener vi for å nå toppen, sier tennistalentet.

– For å spille tennis på høyeste nivå er man nødt til å være veldig allsidig. Det krever eksplosivitet, hurtighet, utholdenhet, styrke, bevegelighet, ballfølelse og ikke minst et sterkt hode. Det har vært veldig motiverende å trene på Magnat Center og med Marcel Da Cruz. Han har hjulpet meg med den fysiske delen av tennistreningen. Generelt opplever jeg at det er veldig høy standard på utstyret med tredemøller fra Woodway og Keiser-apparater som måler i watt. Dette er veldig bra for å trene eksplosivitet og overføring av kraft som er viktig for tennisspillere. I tillegg har de en ballvegg og løpebane, ja Magnat Center er rett og slett meget godt tilrettelagt for tennis, sier Ulrikke.

Magnat Center ønsker Ulrikke Eikeri lykke til med tennissesongen 2017.