22 60 62 00

OMI-KLINIKKEN

OMI-klinikken ble stiftet i 1998, som den første tverrfaglige klinikken i Norge der leger og fysioterapeuter har samme utdanning i ortopedisk medisin (OMI). OMI er avansert tverrfaglig undersøkelse og behandling av muskel- og skjelettlidelser. Behandlingen er basert på den engelske legen James Cyriax‘s banebrytende arbeid innenfor diagnostikk og behandling av muskel- og skjelettlidelser, og videreført med hensyn til nyeste forskningen og kunnskapen. Når behandlende lege og fysioterapeut har samme spesialisering og snakker «samme språk», vil pasienten få en helhetlig tverrfaglig utredning og behandling.

OMI-klinikken er i tillegg ledende innenfor diagnostisk ultralyd, ultralydveiledet injeksjonsbehandling og trykkbølgebehandling (rESWT).

I dag holder OMI-klinikken til på Magnat Center, og sammen med Magnat Center sine fysioterapeuter sikres pasientene tverrfaglig utredning, behandling og oppfølging.

For timebestilling, ring 22606200 (tastevalg #2)

KURS MED DR. KURT ANDREASSEN
Dr. Kurt Andreassen holder kurs for både leger, manuellterapeuter, kiropraktorer og fysioterapeuter i ultralyddiagnostikk og ultralydveiledet injeksjonsbehandling, på Magnat Center og i regi av Universitetet i Bergen. 

Dr. Kurt Andreassen er en av de legene i Norge som har mest erfaring med både diagnostiske- og terapeutiske injeksjoner i muskel- og skjelettapparatet. Alle injeksjoner gjøres ultralydveiledet. Andreassen gjør injeksjoner med lokalbedøvende, kortisoninjeksjoner, hyaluronsyre og PRP (blodplater)-injeksjoner. Andreassen er pr. dags dato den eneste spesialisten i Norge som tilbyr ultralydveiledede Xiapexinjeksjoner på Dupuytrens kontrakturer (krokfinger).

De siste årene har Andreassen hatt et nært samarbeid med radiolog Carlo Martinoli om diagnostisk ultralydkurs av muskel- og skjelettapparatet. Carlo Martinoli er den mest anerkjente underviser på dette området i verden. Han skrev sammen med Bianchi «bibelen» innenfor dette fagfeltet, utgitt i 2007. De første kursene i Norge på skulder og hofte ble gjennomført i juni 2017. De ble veldig godt mottatt av deltakerne. Det er meningen å gjøre hele muskel- og skjelettapparatet i løpet av de neste to årene, noe som vil være den mest omfattende muskel- og skjelettultralyd-utdannelsen i Norden.

Alle ledende fysioterapeuter ved Magnat Center har gjennomført Andreassens kurs i muskel-og skjelettultralyd og ultralydveiledede injeksjoner. I tillegg har de alle kunnskap om Cyriax’s undersøkelsessystem på muskel- og skjelettområdet.

KURS – 2018
5. – 7. april – Advanced injeksjonskurs overex.
20. – 21. april Injeksjonskurs overex
26. og 27.april – Diagnostisk ultralydkurs skulder og hofte
2. og 3. mai – Martinolikurs – Kne-legg-ankel-fot anatomi-skanningteknikker og viktig patologi
25. og 26.mai – Diagnostisk ultralydkurs skulder og hofte
8. – 9. juni Injeksjonskurs overex
9. og 10. oktober – Martinolikurs – Kne-legg-ankel-fot anatomi-skanningteknikker patologi med refresher anatomi og skanningteknikker.

OMI-KLINIKKEN ARRANGERER FØLGENDE KURS:
Diagnostisk ultralyd:
– Skulder og hofte
– Albue, underarm og hånd
– Kne, legg, ankel og fot
– Kurs med Martinoli: Bli med verdens beste underviser i diagnostisk muskel-skjelett-ultralyd på hans to-dagers kurs. 

Ultralydveiledede injeksjonskurs:
– Teoretisk dag hvor man går igjennom all teoretisk kunnskap rundt injeksjonsbehandling. Dette inkluderer problemer innen farmakologi, kortisoninjeksjonsbehandling, bruk av lokalbedøvende injeksjoner, hygiene, indikasjoner, kontraindikasjoner.
– Førstehjelp: et kurs som alle ikke-leger bør ha
– Grunnkurs overex
– Grunnkurs underex
– Videregående overex
– Videregående underex
– Teoretisk og praktisk PRP-kurs (blodplateinjeksjoner)

Alle OMI-Klinikkens diagnostiske ultralydkurs er godkjent som tellende i videreutdanningen for Norsk Manuellterapeutforening (for ferdige spesialister), Privatpraktiserende Fysioterapeuters Forbund (PFF) (muskel-skjelett), Norsk Osteopatforbund (NOF godkjenner kurs i etterkant) og Norges Naprapatforbund.

Alle de ultralydveiledede injeksjonskursene med den teoretiske dagen; injeksjonskurs basis overex, injeksjonskurs basis underex, videregående injeksjonskurs overex og videregående injeksjonskurs underex er godkjent av de samme foreningene på samme måte.

Alle kursene med Carlo Martinoli er godkjent av alle ovennevnte foreninger, samt av Norsk Kiropraktorforening.

Ta kontakt på kurt@omi-klinikken.com.

Jeg må bare takke for et fantastisk kurs.  Meget inspirerende og har bestilt full pakke av utstyr. Dette trur jeg virkelig vil løfte mange pasienter opp fra en frustrerende situasjon med stadige utredninger og frustrerte møter med nav/arbeidsgiver om rehabiliteringsmuligheter. Har vært tilbud før, men ACP/PRP har jeg virkelig tru på.
Må jo samtidig takke deg for en fantastisk reise du har tatt oss med på i form av kunnskap og erfaring. Du deler og inspirerer  – personlig er jeg nå i en praksisform som jeg aldri hadde drømt om for bare noen få år siden. Og det er din fortjeneste.  Er bare ydmyk og takknemlig.
Terje Andreassen

Manuellterapeut i Vardø

Tusen takk, Kurt, for et fantastisk kurs og for alle kunnskapene du deler med oss. Og for din støtte. Du ikke bare lærer oss, men du bygger også vår selvtillit! Du er en fantastisk lærer!
Tusen, tusen takk!
Asta Sileikiene

Helsesjef, lege Larsnes

FASTLEGESENTER
Mandag – fredag: kl. 08:00 – 16:00
Telefontid: kl. 08:30 – 11:00 og 13:00 – 15:00

MEDISINSK SENTER
Mandag – fredag: kl. 08:00 – 16:00
Telefontid: kl. 08:30 – 11:00 og 13:00 – 15:00

TRENINGSSENTER
Mandag – Torsdag: kl. 06:00 – 22:00
Fredag: kl. 06:00 – 20:00
Lørdag: kl. 09:00 – 17:00
Søndag: kl. 10:00 – 18:00

MOTTA VÅRT NYHETSBREV